Etusivu
Verkoston esittely
Tapahtumat
Teemaryhmät
Työelämäosaamisen asiantuntija - valmennusohjelma
Materiaalipankki
    > Studia generalia
    > Esitelmät
    > Julkaisut
    > Videot
    > Todistukset
    > Uusi hyötytieto
Yhteystiedot
Anna palautetta
Linkit

Materiaalipankki

VIDEO-OHJELMAT TYÖN, TYÖYMPÄRISTÖN, TYÖYHTEISÖN JA OSAAMISEN KEHITTÄMISEN TUKEMISEKSI

OVENI ON AINA AVOIN video
Näkökulmia johtamiseen ja hyvään työhön

Oveni on aina avoin video on yksi osa laajaa Miljardipeli - hanketta, jossa tiedonvälityksen keinoin tuetaan työyhteisöjen omia kehittämistoimia.

"Minun on sanottava, että olen erittäin tyytyväinen työtuloksiin, joihin yhteistyömme on vienyt." Lainattu yksi lause maailmankuulun arkkitehtimme Alvar Aallon kirjeestä Säynätsalon kunnantalon kuudelle muurarille vuonna 1951 on kuin kiteytys oman aikamme johtamistaidon peruslinjauksista: yhteistyö, ammattitaidon arvostus, vuorovaikutus, hyvä työ, kiitos.

Video-ohjelman kesto on 18 minuuttia.

Ohjelman toteutus: Pertti Ketosalo, Merja Lindgren YLE/TV2, Olavi Manninen, Kari Peippo, Pirkko Peippo, tuotanto: Miljardipeli Olavi Manninen, Kari Peippo, Pirkko Peippo, musiikki: Jari Rintamäki, Miljardipelin toteutus: Keski-Suomen Tiedonvälitys Oy.

Oveni on aina avoin video esittelee kuuden keskisuomalaisen yritysjohtajan näkemyksiä siitä tekemisen tavasta, jolla he ovat saaneet työyhteisönsä toimimaan yhteistyössä tavoitteenaan hyvä työ; Erkki Hiekkavirta, Pentti Isokangas, Juhani Koponen, Raimo Leikas, Raimo Marila ja Klaus Pinomaa avaavat näkökulmia aiheeseen taustanaan Alvar Aallon arkkitehtuuri ja aikaansa edellä käyneet ajatukset.

Video-ohjelma sopii esimerkiksi keskustelun pohjaksi tai vaikkapa työpaikan oman koulutustoiminnan työkaluksi. Tekijät toivovat ohjelman tuottavan lisää näkökulmia hyvään työhön ja toimivan työyhteisön edellytyksiin - ja vakuuttavan vastaanottajan kahdesta sisältönsä avainsanasta: avoimuudesta ja luottamuksesta.

Video-ohjelman Alvar Aalto-kohteet ja kuvauspaikat ovat Säynätsalon kunnantalo, Jyväskylän yliopiston campusalue, Jyväskylän kaupunginteatteri, Jyväskylän Työväentalo (Aaltosali), Muuramen kirkko, Alvar Aalto-museo, Keski-Suomen museo ja Jyväskylän rakennusvirasto.

Video-ohjelma on tuotettu sekä suomen- että englanninkielisenä. Yksityiskohtaiset tiedot ESR:n tukemasta hankkeesta, hankkeen ainutlaatuisesta toteutustavasta sekä monipuolisista tuotteista ja tuloksista ovat luettavissa Miljardipelin julkaisuista.


SE TÄRKEIN VOIMAVARA video

Työntekijät ovat työpaikan tärkein voimavara.

Tämä juhlapuheissa usein toistuva lause voi arjessa jäädä vaille sisältöä, jos sitä ei pysähdytä miettimään. Se tärkein voimavara puhuu kuuden työntekijän suulla siitä, mitä tuo lause voi tarkoittaa. He kertovat, minkälaisia mahdollisuuksia sisältyy siihen, että työntekijä todella sitoutuu työpaikan tavoitteisiin ja on käytettävissä parhaalla tavalla. He myös muistuttavat, että ihminen ei ole alati uusiutuva voimavara, joka on vastikkeetta käytössä. Investoimalla siihen oikein, se voi kasvaa juhlapuheiden sanoista arjen tehokkaaksi työvälineeksi.

Se tärkein voimavara video on yksi osa laajaa Miljardipeli - hanketta, jossa tiedonvälityksen keinoin tuetaan työyhteisöjen omia kehittämistoimia.

Video-ohjelman kesto on 13 minuuttia.

Ohjelman toteutus: Hannu Lehtikevari YLE/TV2, Pertti Ketosalo, Olavi Manninen, Kari Peippo, Pirkko Peippo, tuotanto: Miljardipeli Olavi Manninen, Kari Peippo, Pirkko Peippo, Miljardipelin toteutus: Keski-Suomen Tiedonvälitys Oy.

Video-ohjelma sopii esimerkiksi keskustelun pohjaksi, kun työpaikalla pohditaan sisäisten toimintatapojen kehittämistä. Se tärkein voimavara video-ohjelman yhteistyöhenkilöt yrityksissä ovat Janne Heikkinen Valmet Oyj, Jarmo Hård Metsä-Serla Oyj, Juha Järvinen Joutsan Konepalvelu Oy, Vesa Katajamäki Oy Teräs-Astra Ab, Antero Kovanen, Markku Tiihonen Hetimonex Oy.

Yksityiskohtaiset tiedot ESR:n tukemasta hankkeesta, hankkeen ainutlaatuisesta toteutustavasta sekä monipuolisista tuotteista ja tuloksista ovat luettavissa Miljardipelin julkaisuista.


PIENYRITYS OY video

Pienyritys Oy video-ohjelma liittyy yhtenä osana laajaan pienten keskisuomalaisten yritysten kehittämis- ja palveluhankkeeseen, jonka perinpohjaisena tavoitteena on kannustaa sekä yritysten johto että työntekijät kehittämään omaa työtään ja työympäristöään omatoimisesti, luovasti ja ergonomisesti oikein.

Ohjelman käsikirjoitus: Olavi Manninen, lukija: Kari Peippo, kuvaus: Pertti Ketosalo, leikkaus: Kari Hämäläinen YLE/TV2 Jyväskylä, toteutus: työryhmä Olavi Manninen, Voitto Manninen, Päivi Suikkanen, Pertti Ketosalo ja tuottaja: Keski-Suomen työsuojelupiiri (Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto).

Video-ohjelman kesto on 6 minuuttia 30 sekuntia.

Pienyritys Oy video-ohjelmassa ei ole käytetty lavasteita tai näyttelijöitä, vaan kuvaukset työtilanteista ja työympäristöistä on tehty yhteistyöyritysten tiloissa yritysten oman henkilökunnan kanssa. Video-ohjelman yhteistyöyritykset ja -organisaatiot ovat AH-Tarvike Oy, Climetic Oy, Finn-Rotor Oy, H.Roselli Ky, Haka-Rakentajat Oy, Harvia Oy, Hessun Rautarakenne Ky, Imatra Steel Oy, Japamec Oy, Jyväskylän kaupungin palolaitos, Kaivinkone ja maansiirto Rikamat, Kellosepänliike Vihne Ky, Konginkankaan autosähkö ja Kone Ky, Koneistamo Hämäläinen & Lehtonen Ky, Loimaan Hiekkapuhallus & Maalaus Oy, Mikro-Milli Oy, Peltirakenne Tapani Kähärä Oy, Sorvaamo Juhani Kivi Ky ja Työsuojeluhallitus (työsuojeluosasto Tampereella).

Video-ohjelma on tuotettu sekä suomen- että englanninkielisenä.

ALIURAKOITSIJA video

Aliurakoitsija video-ohjelma liittyy yhtenä osana laajaan rakentamista harjoittavien aliurakoitsijayritysten kehittämis- ja palveluhankkeeseen. Hankkeen avulla toivotaan voitavan auttaa yrityksiä tekemään merkittäviäkin kustannussäästöjä, joita esimerkiksi syntyy tehostuneen tiedonkulun, suunnittelun ja toimivan yhteistyön kautta niin, että työmaiden turvallisuusriskit pienevät, rakentamisaikataulut pysyvät suunnitellun kaltaisina, odotusajat vähenevät ja työn tekemisen turhat esteet poistuvat.

Ohjelman käsikirjoitus: Olavi Manninen, lukija: Kari Peippo, kuvaus: Pertti Ketosalo, leikkaus: Kari Hämäläinen YLE/TV2 Jyväskylä, toteutus: työryhmä Olavi Manninen, Pertti Ketosalo, Kari Hämäläinen ja tuottaja: Keski-Suomen työsuojelupiiri (Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto).

Video-ohjelman kesto on 6 minuuttia.

Aliurakoitsija video-ohjelma sopii erinomaisesti näytettäväksi koulutustilaisuuksissa, joissa käsitellään esimerkiksi valtioneuvoston päätöstä rakennustyön turvallisuudesta. Video-ohjelman yhteistyöyritykset ja -organisaatiot ovat Autotalo Laakkonen Jyväskylä, Jyväskylän kaupungin tekninen palvelukeskus, Kaivinkone ja maansiirto Rikamat, Kellosepänliike Vihne Ky, Rakennustoimisto Yrjö Hämäläinen Oy.

Yksityiskohtaiset tiedot hankkeesta, hankkeen toteutustavasta sekä tuloksista ovat luettavissa Aliurakoitsija hankkeen julkaisuista.

KAKSI KÄRPÄSTÄ YHDELLÄ ISKULLA video

Hyvät työolot ja toimiva työyhteisö - menestyvän yrityksen perusta

Ohjelman käsikirjoitus: Olavi Manninen, suunnittelu: Mauri Airaksinen, Kari Hämäläinen, Pertti Ketosalo, lukija: Eero Peltonen, Tuija Vertanen, kuvaus: Pertti Ketosalo, valot: Ari Kataja YLE/TV2 Jyväskylä, ohjaus, kuvakäsikirjoitus, leikkaus: Kari Hämäläinen YLE/TV2 Jyväskylä, tuottaja: Kari Lehtonen YLE/TV2 Jyväskylä, asiantuntija: Keski-Suomen työsuojelupiiri (Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto).

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla video-ohjelman yhteistyöyritykset ja -henkilöt ovat työsuojeluosasto Tampereella, Jyväskylän IVK-Tuote Oy, Vesa O. Pyrrö, Tuomas Aikioniemi, Kimmo Ketosalo, Risto Lappalainen, Ari Lempinen, Kari Leskinen, Päivi Matilainen, Erkki Närhi, Kaarina Tarvainen, Timo Taskinen, Pekka Timonen.

Videon musiikki Message from the cosmos; Kitaro, Sininen enkeli; M.Hiekkalinna, Hämärään huoneeseen; Pesonen, Tanssit ja naurat; Rockefeller, Gimme, gimme; Ralps, Milky way; Kitaro, Matsuri; Kitaro, Ncb.

Video-ohjelma on tuotettu sekä suomen- että englanninkielisenä.


Sivuja päivitetty 20.02.2013 •

info@worklifeability.net

Intranet

Interactions with environments as tools for well-being
ICCEF 2016 Conference 18 – 20 September 2016 in Tampere, Finland


Environments, early damages and diseases
ICCEF 2013 Conference, Wuhan, China
Opening Ceremony
Welcome Address
Group Photo (Participants)

ICCEF 2011 Konferenssi
Konferenssin tuloksia
Vanhustyökirja: Work Among the Elderly
Tiivistelmäkirja: Book of Abstracts

TYÖELÄMÄOSAAMISEN ASIANTUNTIJA – VALMENNUSOHJELMA
Syksyllä 2013 ja keväällä 2014